Zaterdag 4 februari is het Nationale Zelfgemaakte Soepdag! Met het oog op vitalere medewerkers presenteert PURA Catering een heerlijk gezonde Linzensoep met bijbehorend receptuur. Het zelf maken van de soep is een eitje!

Waarom is linzensoep gezond?

Deze soep bevat veel eiwitten, is vetarm en rijk aan vitamines, calcium en ijzer. Leuk om te weten is dat linzen er voor zorgen dat de insulinepieken minder worden. De zin in zoetigheid wordt daardoor dus minder, ideaal voor de lijn!

Ingrediënten voor ongeveer 8 personen

Zonnebloemolie om te smoren
2200 ml Water
200 g Gesnipperd ui
350 g Rode linzen
50 g Gemberstukjes in siroop
3 mespuntjes Komijnpoeder
15 g Selderijzout
20 g Sambal
25 g Knoflookpulp
700 g Gepelde tomaten uit blik
6 Citroenblaadjes

Voor het serveren

Dikke yoghurt, kwark of crème fraiche 250 ml
Verse koriander 1 bos
Naanbrood 8 stuks

Bereidingswijze

De linzen met koud water spoelen en uit laten lekken.
Uiblokjes in de olie aanfruiten, daar de sambal en citroenblaadjes bij doen.
Voeg de linzen toe en fruit ook even aan.
Giet het water er bij en laat rustig koken.
Na 20 minuten mogen de andere ingrediënten er bij.
Laat de soep 10 minuten doorkoken.
Schenk de soep in een diep bord of kom en roer er wat dikke yoghurt door. Maak af met wat koriander.

De soep het liefst een dag van te voren maken voor het intrekken van de smaken.

Eet smakelijk